Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Tipuri de hidroizolatii pentru fundatii

Sunt mai multe metode de a hidroizola o fundatie.

Vopselele hidroizolatoare pentru ciment. Odata uscate acestea adera permanent la beton si zidarie. Aceste vopsele se aplica utilizand o perie sau pensula cu fire naturale. La ultimul strat de vopsea hidroizolatoare se recomanda aplicarea cu atentie pentru a pastra un aspect frumos al cladirii.

Vopseaua hidroizolatoare nu se poate aplica pe un beton care a mai fost vopsit.

Se utilizeaza izolatiile bazate pe siliciu, doar pentru pereti care nu au fost deja vopsiti sau hidroizolati. Etansatoarele reactioneaza chimic cu ingredientele din beton sau caramida, formand o suprafata dura, rezistenta la apa.

Datorita modului de fixare etnasatoarele nu se pot desprinde  sau exfolia si puteti vopsi peretele peste ele. Aplicarea unui etansator silicat se poate face cu o pensula, rola sau un pulverizator iar procesul este destul de usor. Veti avea nevoie de cel putin 2 straturi.

Vopseaua de impermeabilizare este acrilica si nu difera cu mult de vopseaua obisnuita, dar formeaza pe perete un strat mai gros decat in cazul vopselei normale. Poate fi aplicatat atat pe suprafete vopsite cat si pe cale noi.

Foliile si panourile din plastic se utilizeaza pentru impermeabilizare doar in combinatie cu sistemele de drenaj pentru subsol si interior. Acestea nu opresc apa sa se infiltreze inperetii fundatiei, dar protejeaza obiectele din subsol.

Apa care ajunge in perete curge prin spatele plasticului intr-un sistem de drenaj din podea.

Nici una din aceste metode nu va functiona decat daca fisurile mari sunt etansate in mod corespunzator.