Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Protectia impotriva umiditatii

In afara de protectia impotriva efectelor cauzate de umiditate, in unele cazuri trebuie sa se faca si lucrari de izolatie impotriva apei utilitare. Izolarea se va face suplimentara fata de sifoanele de colectare ce se monteaza in pardoseala si cu ajutorul izolatiilor aplicate ca si strat protector, din material bituminos sau plastic, in functie de solicitarea la sarcina.

Pentru mai multe informatii accesati pagina Hidroizolatii cu membrana

Exista numeroase produse care ofera alternative moderne pentru izolatia hidrofuga pentru cele trei efecte cauzate de umiditate si pentru crearea sistemul subteran sau de suprafata de evacuare, ce pot veni in completarea hidroizolatiei.

Sistemul de evacuare a apei cu rigole serveste evacuarii pe orizontala sau pe verticala a apei de suprafata ce provine din prexipitatii sau a apelor de subsol, pentru completarea izolatiei structurilor de constructii afectate, asigurand protectia lor mecanica, biliogica sau chimica. Acest sistem poate fi un element important de structura care intra atat in componenta tehnologieide constructii la inaltime cat si in cea a cladirilor ingineresti (garaje subetarne, tuneluri). Se poate utiliza protectia izolatiei peretilor de baza si ai pivnitei pentru dezumidificare (se elimina presiunea hidrostatica daca sunt ape ca strat al subsolului sau ape care rezulta prin barucadare) , ca strat de protectie pentru radacubi si de mentinere a apei pentru acoperisurile verzi.

Sub placa montata orizontal ajuta la protejarea impotriva radiatiilor de radon ce provin din sol si poate sa functioneze si ca  protectie impotriva umiditatii si condensului din sol.

Asezand aceste elemente langa perete sau fundatia cladirilor vechi care nu sunt izolate corespunzator , protejam si reducem umiditatea peretelui asiguran aerisirea acestuia, complementar unor deschideri de aerisire dispuse gresit.