Aceste tipuri de materiale asigura acoperire elastica pentru terase, acoperire impermeabila pentru pasaje pietonale, sigilare si rezistenta la UV pentru membrane lichide de acoperisuri.
Cititi si despre hidroizolarea teraselor, cum se hidroizoleaza o terasa, si despre hidroizolatii.
De asemenea, se pot utiliza mortare bicomponente cu modulul de elasticitate redus, pe baza de ciment modificat cu polimeri sintetici speciali si mocrosilici, continand agregate selectionate de dimensiune redusa si aditivi corespunzatori, folosite pentru impermeabilizarea betoanelor expuse contactului temporar sau permanent cu apa. Impermeabilizarea se poate face aplicand produsul in doua straturi succesive, direct unul peste altul sau introducand intre ele o plasa de armare din fibra de sticla rezistenta la alcali, performantele fiind asemanatoare in amandoua cazurile.
Se folosesc la protectia suprafetelor din beton, protectia impotriva apei, controlul umiditatii, cresterea rezistentei, impermeabilizare si protectia structurilor hidraulice precum: bazine, piscine, conducte din beton, fundatii, poduri si canale din beton.
Avantaje: impermeabilizare eficienta, componente pre-dozate, elimina erorile de dozare la amestecare, rezista la presiunea apei, in cazul in care stratul suport nu prezinta fisuri dinamice, permite transferul vaporilor de apa, arderea optima pe majoritatea tipurilor de suport precum: beton, mortar, piatra, caramida, metal, etc.
La intarire nu apar fisurile de contractie, se aplica usor chiar si pe peretii verticali si pe tavan, etc.
Exista materiale care asigura acoperire poliuretanica monocomponenta, special formulate cu continut de solventi, eventual chiar colorate. Se intaresc in prezenta umiditatii din aer si formeaza o acoperire hidroizolanta elastica.
Cititi si despre hidroizolatii bituminoase.