Procesul de hidroizolare a casei reprezinta una din cele mai importante etape in constructia acesteia. Daca o constructie nu este bine hidroizolata la baza, in timp apa se infiltreaza si se ridica deteriorand cladirea.
Cititi si despre hidroizolatii subsol.
Hidroizolatie bituminoasa fundatie casa
O fundatie executata gresit pune in pericol intreaga casa iar reparatiile ulterioare sunt dificil, aproape imposibil de realizat. In functie de terenul de fundare, suprastructura si alti factori se pot gasi mai multe solutii de fundare: fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi, radier general care este prezent sub intreaga constructie, fundatii pe piloni, existente in cazul terenului slab de fundare, fundatii in trepte sau combinatii dintre ele.
Hidroizolarea fundatiei este importanta in aceeasi masura si la casele care nu au subsol pentru ca la acestea, daca sunt protejate necorespunzator, procesul de capilaritate-osmoza incepe foarte rapid si se umezesc peretii de la baza spre plafon, cu implicatii corespunzatoare asupra sanatatii locatarilor, esteticii casei si structurii sale de rezistenta.
Fundatiile pot fi executate din beton armat tip radier cu plasa de armare pentru un teren cu o structura neomogena, din beton simplu, piatra naturala cu sau fara mortar, zidarie de piatra, beton, ciclopian, care se obtine prin inglobarea pietrelor brute sau pietrelor de rau.
La casele cu subsol peretii de subsol si planseul se realizeaza din beton armat. Peretii sub nivelul cotei terenului sistematizat se izoleaza cu polistiren, caramida, bitum, carton asfaltat sau alte materiale.