Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Hidroizolatie acoperis bloc

Hidroizolatie hala cu membrana prin lipire la cald

Pentru a realiza hidroizolatia acoperisului unui bloc trebuie indepartat pietrisul de pe jumatate din terasa si sa reparati hidroizolatia veche, fie cu o membrana bituminoasa armata cu fibra de sticla sau cu emulsie de bitum.

Cititi despre hidroizolatii bituminoase.

Hidroizolatie acoperis bloc

Este bine ca inainte sa incepem lucrarile sa consultam un specialist in hidroizolatii si sa primiti indicatiile necesare. De asemena, acesta va va calcula si grosimea  stratului de polistiren, in functie de pierderile de caldura pe care le sufera terasa, dar si de grosimea stratului de beton.

Cititi mai multe despre hidroizolatii acoperisuri.

Dupa ce se termina de reparat hidroizolatia se aplica un strat de polistiren extrudat cu grosimea indicata de specialist. Nu este indicat ca aceasta sa fie mai mica de 10 cm. Polistirenul extrudat are atat caracter hidroizolant, cat si un caracter termoizolant. Nu confundati polistirenul expandat cu polistirenul extrudat. Intre cele doua materiale sunt diferente foarte mari. Polistirenul extrudat este perfect impermeabil, lucru care nu se poate spune si despre polistirenul expandat. Peste stratul de polistiren se aplica si un strat geotextil si se pune pietrisul la loc. Aceeasi operatiune se executa si pe cealalta jumatate de terasa.

Metoda aceasta este foarte avantajoasa pentru ca asociatia de  proprietari nu trebuie sa mai dea bani pentru decopertarea terasei pana la planseu. Raman doua straturi termoizolante, cel vechi si cel nou, micsorandu-se sansele ca apartamentele de la ultimul etaj sa fie afectate de condens.