Stresul dinamic si fizic la care este supusa o anumita constructie implica si alegerea performantelor pe care sistemul de hidroizolare le are, precum si caracteristicile acestuia. Hidroizolatia nu trebuie doar sa protejeze de infiltratii de apa ci si sa sporeasca durabilitatea constructiei si sa se plieze pe forma ei atunci cand aceasta se deformeaza.
In lucrarile de hidroizolatii atentia la detalii face diferenta. Calitatea produselor utilizate garanteaza rezistenta lor la apa, iar plasarea meticuloasa a produselor garanteaza continuitatea acestora, daca are loc conform indicatiilor producatorului.
Punctele in care sunt atasate balustrade, canalizare, puncte de imbinare ale stalpilor de sustinere, si alte puncte considerate critice nu trebuie trecute cu vederea fiind elemente fundamentale.
Cand vorbim despre hidroizolarea teraselor si acoperisurilor nu ne putem referi doar la un singur produs de impermeabilizare ci despre sisteme de hidroizolatii care includ un grup de produse ce impreuna asigura impermeabilizarea.
Daca sunt crapaturi pe suprafata terasei inainte de impermeabilizare se recomanda inlaturarea placilor crapate, daca suprafata terasei este acoperita cu placi, si inlocuirea acestora. Daca suprafata terasei este din beton si pe suprafata acesteia se observa crapaturi acestea trebuie umplute inainte de a aplica stratul de hidroizolatie.
Daca proprietatile mecanice si alte caracteristici ale terasei nu permit amplasarea unui sistem de hidroizolatii atunci este indicate sa daramati si sa reconstruiti terasa.