Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Despre hidroizolarea fundatiei

Daca incercati sa va dati seama cum sa remediati problema unui subsol umed probabil ar trebui sa cititi acest articol, pentru a intelege ce urmeaza sa faca firma de hidroizolatii pe care o veti contacta.

Probabil ca va intrebati daca puteti elimina umezeala din subsolul cladirii prin simpla hidroizolare a peretilor.

Raspunsul este pozitiv, dar pentru a fi siguri trebuie sa se aleaga cea mai buna optiune si trebuie sa se determine daca umezeala vine de afara, sau este generata de condensul din subsol.

Cum va dati seama care este cauza umezelii? Puneti o bucata de folie de aluminiu pe peretii din subsol si lasati-o acolo timp de 24 de ore.

Daca umezeala apare din cauza condensului veti vedea picaturi de apa pe folia de aluminiu si daca aceste picaturi apar inseamna ca umiditatea din subsol este foarte mare, iar problema se va rezolva cu un dezumidificator.

Daca folia are picaturi de apa pe partea interioara, in apropierea peretelui atunci poate fi vorba de solul care inconjoara fundatia si care poate fi umed din cauza unei panze freatice foarte apropiate sau din cauza elementelor de drenaj executate gresit sau care lipsesc complet.

In acest caz hidroizolarea este o solutie eficienta.

Se pot hidroizola doar peretii interiori sau puteti hidroizola peretii exteriori, aceasta fiind cea mai buna solutie.