Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Cum se hidroizoleaza subsolul

Majoritatea caselor sunt amplasate pe un spatiu utilizabil si anume pe un subsol. Multe subsoluri  in locuintele vechi sunt umede si reci, si pot sa nu fie un spatiu in care sa se poata locui. Inainte de a incepe orice proiect de remodelare a subsolului, trebuie sa eliminati apa.

Evaluati perimetrul casei. Trebuie sa va asigurati ca terenul din apropierea fundatiei nu favorizeaza infiltrarea apei in fundatie. Daca este necesar adaugati pamant in jurul fundatiei pentru a crea o panta de scurgere a apei. Asigurati-va ca panta maxima este suficienta cat sa permita scurgerea apei si ca nu este nimic in pamant care sa cauzeze distrugerea materialelor de constructii pe viitor.

Pe solul care se afla direct pe fundatie vor aparea problemele. Asigurati-va ca aleile sunt curaye si ca apa nu se scurge in fundatie.

Fiti atenti la plantele aflate in propierea fundatiei. Radacinile putrezite pot crea o suprafata care permite apei sa se strecoare in fundatie.

Hidroizolati peretii daca aveti infiltratii minore si intermitente.

Reparati defectele din peretii de beton crapati, pentru a nu permite apei sa se infiltreze. Daca observati fisuri in pereti aveti grija ca toate aceste fisuri sa fie perfect etansate.

Un alt mod mod de a repara fisurile este utilizand materiale epoxidice care sa umple aceste fisuri. O fisura reparata de un expert este cea mai buna solutie.