Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Hidroizolatii pentru acoperisuri

Terasele sunt cele mai importante parti ale unei cladiri, si sunt expuse la variatii climatice  extreme si miscari structurale. Fiecare efort trebuie sa ia in considerare inca din stadiul de design, si hidroizolatiile. Deci, inca din stadiul de proiectare trebuie sa se asigure si hidroizolatiile. Sistemul care asigura cea mai buna protectie ar trebui ales indiferent daca are costuri ridicate.

O cladire sau o structura are nevoie de hidroizolatii deoarece betonul in sine nu asigura protectia impotriva infiltrarii apei. Toate acoperisurile in prezent sunt construite pe beton si ciment. Acest material inlatura toate problemele care ar putea fi cauzate de acoperis mai putin impermeabilizarea.

Uneori elementele care asigura impermeabilizarea sunt utilizate si in compozitia betonului, dar de cele mai multe ori cantitatea lor nu este cea necesara si rezultatele nu sunt cele dorite.

Pentru a proteja acoperisul trebuie ca sistemul de impermeabilizare sa se faca corect. Sunt numeroase metode de a impermeabiliza acoperisul si produsul ales depinde de cerintele clientului si de particularitatile cladirii.

Daca intreaga structura este nesigura, din cauza calitatii slabe a cladirii, a faptului ca este afectata de vibratii si miscari ale pamantului, precum si de intemperii, acoperisul poate avea mult de suferit.

Un sistem de hidroizolatii trebuie sa ajute la ameliorarea problemei. Daca structura este foarte instabila, atunci hidroizolatiile pot doar sa izoleze contra umiditatii dar nu vor ajuta aproape de loc starea cladirii.