Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Hidroizolatii fundatii

In afara de un incendiu, cel mai rau lucru care se poate intampla unei cladiri este o problema cu fundatia. Fundatia este constructia pe care se sprijina casa, cea care tine cladirea in locul in care a fost construita si cea care permite scurgerea tensiunii in pamant.

Cititi mai multe despre hidroizolarea fundatiei, tipuri de hidroizolatii si hidroizolatii bituminoase.

Sursa celor mai des intalnite probleme ale constructiilor este apa. Pamantul umed de sub fundatie se poate tasa sau poate pierde forta de aderenta.

Acesta este unul din motivele pentru care trebuie sa mentinem fundatia uscata. O alta problema o au si subsolurile umede si spatiile de sub cladire ce pot fi accesate, care favorizeaza aparitia mucegaiului facand aerul irespirabil.

Problema apare din cauza faptului ca betonul nu este hidroizolator. Nici macar daca nu este crapat, desi betonul se crapa frecvent, apa si vaporii de apa vor patrunde foarte usor. Pastrarea apei drenate departe de fundatii si impiedicarea acesteia sa se deplaseze prin beton sunt esentiale pentru o structura solida.

In functie de localizarea geografica, relief, clima, conditii de sol precum si adancimea fundatiei, drenarea apei si mentinerea fundatiei uscate se pot face foarte usor.

Se pot amplasa jgheaburi pentru ca apa sa se scurga departe de fundatie. Peretele fundatiei poate fi tratat in asa fel incat sa previna umezeala si infiltrarea acesteia prin perete.

Se pot aplica si solutii de suprafata pentru etanseizarea fundatiei. Amintiti-va ca fundatia va fi sub pamant in momentul in care constructia va fi terminata, prin urmare este indicat sa faceti lucrarile de hidroizolatii inainte de a pune pamantul la loc, deoarece ulterior operatiunea este grea si costisitoare.

O fundatie permeabila poate deteriora finisajele si mobilierul precum si structura in sine.