Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Hidroizolarea subsolurilor

Hidroizolarea subsolurilor se refera la tehnica si materialele folosite pentru a reduce infiltratiile de apa in structura subsolului. Sistemele de hidroizolatii sigileaza fundatia impotriva patrunderii apei. Hidroizolatiile implica aplicarea materialelor si sigilantilor si instalarea unor evacuari care sa ajute la colectarea apei.

Hidroizolatiile sunt de obicei neceare pentru structurile construite deasupra sau dedesubtul pamantului. Hidroizolatiile si considerentele de drenaj sunt mai importante in cazurile in care apa de pe sol se poate infiltra usor in fundatie.

O masa mare de apa cauzeaza presiune hidrostatica ce se poate extinde sub podele si impotriva peretilor subsolului. Presiunea hidrostatica forteaza apa prin crapaturi in peretii fundatiei si prin deschizaturi cauzate de expansiunea si contractia fundatiei. Presiunea hidrostatica poate cauza distrugeri majore ale peretilor fundatiei.

In fundatiile de beton turnat, fisurile tevilor sunt cele mai comune puncte de intrare pentru exfiltratii. Aceste fisuri se pot etansa usor, din interior, utilizand substante epoxidice care sunt adezivi puternici sau uretani, injectati sub presiune in orificii, si care blocheaza calea spre infiltrare. Aceasta abordare ofera o solutie pe termen lung, cu o stabilitate de 10 ani sau mai mult.

In fundatii de zidarie, etansatoarele interioare nu va ofera protectie permanenta de infiltrare a apei in cazul in care presiunea hidrostatica este prezenta.

Captuseala de interior este pentru prevenirea umiditatii atmosferice ridicate in interiorul subsolului sau in zidarie si care in timp cauzeaza distrugerea peretelui.