Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Hdroizolarea teraselor

Hidroizolarea teraselor plane este o problema delicata in constructii tocmai pentru ca suprafata este plata. Aceasta inseamna ca suprafata nu se poate scurge repede si se ma misca greu sau deloc pe suprafata, cauzand aparitia baltilor sau a infiltratiilor.

In plus, aceste suprafete intinse necesita gropi de colectare in care sau curga apa inainte de a intra in conductele de drenaj vertical.

Suprafetele de terasa facute din pavele sau gresie nu sunt bune pentru ca nu asigura impermeabilizarea, incurajand adunarea apei. Suprafetele perfect netede sunt mai bune. Daca puteti obtine o mica panta la suprafata este perfect si chiar recomandat pentru ca apa sa se poata scurge.

Cel mai bun mod de a impermeabiliza o terasa este cu ajutorul membranelor de impermeabilizare. Aceste membrane sunt straturi subtiri de material impermeabil care este continuu si nu lasa apa sa intre in structura.

Pe partea superioara a membranei se aplica un material de umplutura. Este necesar materialul de umplutura pentru a da o panta spre linia de sosire de pe terasa. Panta se executa spre iesirile de drenaj.

Finisajul si straturile de umplere nu contribuie la impermeabilizare. Zonele critice din membrana de impermeabilizare –  zonele in care ar putea sa cedeze, sunt locurile in care membrana nu este continua precum si locurile in care apa se strange inainte de a curge in conducta de drenaj.