Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Drenarea apei interioare

Chiar daca drenarea apei din interior nu este considerata hidroizolare, se poate accepta ca tehnica de hidroizolare a subsolului. Multe sisteme de drenaj interior sunt recunoscute ca fiind eficiente pentru controlul apei din subsol. Functia de drenare a apei de pe fundatie si de sub podeaua beciului.

Apa poate fi canalizata prin tevi de PVC sau printr-un sistem cu tevi si pompe, care va extrage apa din subsol. Hidroizolarea interioarelor trebuie sa poata lucra si atunci cand nu exista curent si prin urmare sistemul de pompe de drenaj ar trebui prevazut cu generatoare, si tocmai de aceea este de preferat utilizarea unei metode clasice de drenaj care sa nu implice electricitatea si pompelor.

Hidroizolarea subsolurilor folosind membrane sau vopsele hidroizolante este eficienta atat atunci cand apa este cauzata de condens cat si de infiltratii. In mod uzual, majoritatea infiltratiilor vor fi impiedicate de un astfel de sistem de hidroizolatii. Daca si hidroizolatia de afara a fost facuta corect, apa ar trebui sa nu se poata infiltra deloc.

Hidroizolatiile exterioare previn intrarea apei in peretii fundatiilor si distrugerea materialelor de constructie. Hidroizolarea unei structuri pe partea sa exterioara este singura varianta acceptata ca solutie optima de hidroizolare.