Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Despre membrane hidroizolatoare

O membrana hidroizolanta este un strat subtire dintr-un material deloc impermeabil care se intinde peste suprafata fundatiei. Acesst strat este continuu si nu [ermite apei sa treaca prin el. De exemplu, pentru o terasa plana, o membrana hidroizolatoare se poate intinde pe toata suprafata acesteia si se poate plasa sub placile de finisaj.

In acest mod ne asiguram ca apa nu se va infiltra in structura de rezistenta. Membrana si placile trebuie plasate peste un material de umplutura care este neted si drept si asigura scurgerea apei in gurile de scurgere.

Orice apa care ramane sub forma de balti peste terasa are tendinta de a se infiltra si este indicat sa se avite baltile.

Membranele sunt facute din straturi subtiri de material hidroizolant suprapuse. Majoritatea sunt cuprinse intre 2 si 4 mm grosime. Sunt doua tipuri de membrane: cele sub forma de folie si cele lichide care se aplica.

In mod ideal, membranele hidroizolatoare trebuie sa fie puternice, flexibile, rezistente la umifditate si elastice, in asa fel incat sa acopere crapaturile dar sa se potriveasca si constructiei pe care sunt aplicate. Daca membrana urmeaza sa fie expusa la soare atunci trebuie sa fie rezistenta la radiatii ultraviolete.

Membrana trebuie sa fie suficient de flexibila pentru a lua forma suprafetei pe care este amplasata si trebuie sa se poata mula pe pereti si pe toate particularitatile de constructie la cladirii.