Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Cum se hidroizoleaza o terasa

Selectarea membranelor hidroizolante trebuie sa aiba loc tinand cont de accesul pe acoperis, zona in care se permite miscarea, conditiile climatice din zona respectiva, conditiile termice si estetica. Unele membrane au propriile caracteristici si alegerea unei anumite membrane se face in functie de proprietatile principale ale acesteia cum ar fi rezistenta la tensiune, elasticitatea, posibilitatea de a se plia pe crapaturi, rezistenta la radiatii ultraviolete, usurinta de aplicare, rezistenta la perforare si durata mare de viata. Alte proprietati sunt rezistenta chimica, absorbtia de apa aproape nula, posibilitatea de a face fata la presiunea hidrostatica, permeabilitatea la vapori de transmisie, mentinerea culorii pe tremen lung, rezistenta la ciuperci si alge.

Ultimul strat de protecte care se aplica este important si depinde de componentele solide active ale materialului.

Suprafata pe care se va aplica membrana trebuie sa fie curata, uscata, fara suprafete ridicate si ascutite si fara defecte precum crapaturile, denivelarile si gaurile. Este de dorit ca suprafata din beton care urmeaza sa fie hidroizolata sa fie finisata inainte de aplicarea membranei.

Pentru suprafetele amorsate trebuie sa fim siguri ca amorsajul s-a uscat complet inainte de aplicarea membranei. Zonele expuse la precipitatii trebuie sa fie perfect uscate inainte de a plasa membrana sau de a face reparatii.

Betonul sau stratul de nivelare proaspat trebuie lasat cel putin 7 zile inainte de aplicarea membranei hidroizolatoare.