Sedii
Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca

Cum alegem membrana hidroizolatoare

Inainte de a alege o membrana hidroizolanta verificati proprietatile acesteia.

Rezistenta la ultraviolete –  daca membrana este expusa la soare atunci trebuie sa fie rezistenta la radiatii ultraviolete.

Elasticitatea –  este abilitatea membranei de a se intinde. De obicei elasticitatea se masoara in procente. O elasticitate de 150% inseamna ca membrana se poate intinde de 1,5 ori lungimea sa. Elasticitatea este esentiala pentru cladirile care se misca, precum cladirile foarte inalte, sau cladirile facute din otel care sunt foarte flexibile. Aceasta proprietate va permite membranei sa se plieze p crapaturile care pot sa apara ulterior. Se gasesc si membrane cu elasticitate de 200%.

Rezistenta la rupere este o proprietate importanta deoarece multe materiale care au o elasticitate mare se pot rupe repede. Pentru a testa luati o bucata mica de material si incercati sa o rupeti. In acest mod va veti face o idee despre rezistenta la rupere. Aveti nevoie de membrane rezistente care nu se daca o forta actioneaza asupra lor.

Stabilitatea chimica – verificati daca membrana este inerta din punct de vedere chimic si nu reactioneaza cu mediul sau cu cladirea. Unele membrane, in special cele de afara intra in contactt cu ploaia sau cu solul.

Inainte de a cumpara membrana solicitati magazinului sa va puna la dispozitie imagini si rapoarte cu locuri in care a mai fost utilizate membrana pe care o cumparati.

Ulterior puteti intreba si proprietarii locuintelor respective daca sunt multumiti de membrana si daca au aparut infiltratii.